Welcome Guest

7006 904 605 6:00 AM - 10:00 PM (Mon-Fri)

Mencari Pakej Jelajah Kashmir dari Malaysia? Tempah Pakej Lawatan Halal Terbaik untuk Kashmir dari Malaysia dengan lawatan Segitiga Emas di Delhi, Agra dan Jaipur. Memang Holidays adalah perancang pelancongan Kashmir terbaik untuk pakej pelancongan Kashmir. Tempah lawatan Kashmir anda dari Malaysia dengan harga paling berpatutan dari syarikat pelancongan dan pelancongan yang berpusat di Srinagar. lawatan kami dari Malaysia ke Kashmir merangkumi penginapan Hotel Bintang 3 di semua tempat, Perahu rumah Tinggal di Danau Dal, Sarapan dan Makan Malam setiap hari, Pengangkutan AC, Perjalanan Shikra percuma di Dal Lake.

Tour Plan

HARI 01 Malaysia Ke Delhi Melalui Udara- Melalui Jalan Ke Agara

Berkumpul di Kuala Lumpur International Airport Malaysia, (03 jam sebelum berlepas) untuk penerbangan ke Delhi. Setibanya di Lapangan Terbang Antarabangsa Indira Gandhi, setelah imigrasi dan izin khusus, anda akan mendapat sambutan garland dan akan dipindahkan ke Hotel Agra. Wakil Sesungguhnya Percutian kami akan membantu daftar masuk anda dan memastikan penginapan anda selesa. Waktu solat dan arahan untuk Qiblat akan diberikan. Makan Malam & Bermalam di Agra Hotel.

HARI 02 AGRA - JAIPUR VIA FATEHPUR SIKIRI (DRIVE 250 KMS 05 JAM)

Selepas sarapan, kunjungi Taj Mahal (Tutup pada hari Jumaat) - monumen cinta terbesar di dunia. Maharaja Shah Jahan membina makam marmar putih murni ini untuk mengenang isterinya, Mumtaz Mahal. Ini adalah salah satu daripada Tujuh Keajaiban Dunia. Sekiranya masa mengizinkan anda akan mengunjungi Agra Fort, yang dibina oleh Maharaja terhebat dinasti Mughal, Akbar, pada tahun 1565. Sejumlah istana, masjid dan taman yang indah di kubu ini dibina oleh penggantinya pada tahun-tahun kemudian. Masjid Mutiara, ia bersinar seperti mutiara. Dikatakan bahawa masjid ini dibangun oleh Shah Jahan untuk anggota istana kerajaannya. Diwan-i-Khas - Di sini utusan dan tetamu kehormat lain diberi khalayak peribadi dengan penguasa. Dīwān-e-Khās adalah struktur marmar kecil berhampiran Dīwān-e-Ām. Diwan-i-Aam - penguasa mengadakan khalayak ramai. Dia akan duduk di singgahsana menghadap pemohon. Menterinya akan mengumpulkan petisyen dan merujuknya kepada Dīwān-e-Khās untuk khalayak pribadi. Jahangir Mahal - Jahangiri Mahal adalah bangunan terpenting pada zaman Akbari di Benteng Agra. Kemudian anda akan dibawa ke Jaipur berhenti di ibu kota sepi Fatehpur sikri- Dibina oleh maharaja Mughal Akbar pada tahun 1571 untuk menghormati sufi sufi terkenal Salim Chisti Fatehpur Sikri sebagai Ibu Kota Mughal selama 14 tahun. Contoh kota berdinding mughal dengan kawasan pribadi dan awam yang ditentukan dan pintu masuk yang mengagumkan, seni bina, gabungan gaya Hindu dan Islam, mencerminkan visi sekular Akbar dan juga gaya pemerintahannya. Dari sini kami meneruskan perjalanan ke Jaipur. Semasa ketibaan, daftar masuk ke hotel. Petang percuma dan bermalam di Jaipur.


HARI 03 TAMPILAN TEMPATAN JAIPUR

Selepas Sarapan di hotel, diikuti dengan lawatan bandar Jaipur (Pink City), mengunjungi AMBER FORT PALACE - Amber adalah istana benteng Rajasthani romantis klasik. Pembinaannya dimulakan oleh Man Singh I pada tahun 1592, dan disempurnakan oleh keturunannya Jai ​​Singh I. Ia melarang luaran menjadi syurga dalaman di mana gabungan gaya Mughal dan Hindu mendapat ekspresi utamanya.

Kemudian, lawati Palace of Winds. HAWA MAHAL - Fasad hiasan "Istana Angin" ini merupakan mercu tanda yang menonjol di Jaipur. Struktur lima tingkat mereka dari batu pasir berwarna merah jambu dilapisi dengan karya teralis halus dan balkoni yang rumit. Istana ini mempunyai 953 ceruk dan tingkap. Dibina pada tahun 1799 Pratap Singh, Mahal adalah mahkota kerajaan bagi wanita istana.

Lanjutkan ke, CITY PALACE - Gabungan seni bina Mughal dan Rajasthani tradisional yang indah, Istana Kota meluas di atas sepertujuh kawasan di kota berdinding. Ia menempatkan Chandra Mahal, Kuil Shri Govind Dev dan Muzium Istana Bandar.

Lawatan Shooping, JANTAR MANTAR - Ini adalah yang terbesar dan terpelihara yang terbaik dari lima buah balai cerap yang dibina oleh Jai Singh II di berbagai tempat di negara ini. Observatorium ini yang terdiri daripada instrumen astronomi luar biasa masih digunakan. Pada suatu hari nanti untuk menjelajahi Shopping di Jaipur, Jaipur terkenal dengan batu mulia dan semimulia, mengunjungi kilang Permata yang terkenal dan sebahagian lagi akan mengunjungi kilang tenunan Karpet yang terkenal dengan permaidani buatan tangan dan banyak lagi.

Nikmati lawatan untuk membeli-belah lebih banyak pakaian dan selendang. Bermalam di hotel.

HARI 04 JAIPUR - LAYANAN TEMPATAN DELHI (DRIVE 265KMS / 05 HRS)

Setelah sarapan yang menyelerakan di hotel, daftar keluar dari hotel dan bergerak menuju Delhi. Setelah sampai di Delhi, Lawati Old Delhi, yang dibina pada abad ke-17 oleh Shah Jehan the Magnificent (yang juga membina Taj Mahal). Mula-mula kita akan mengunjungi masjid Jama Masjid yang terkenal dengan halaman seluas 9.000 kaki persegi, tiga kubah dan dua menara, dan kemudian menuju ke kompleks besar yang dikenali sebagai Benteng Merah dari sisi Out. Kemudian kita akan mengunjungi Kuil Lakshmi Narayan, struktur Spektakuler yang baru berusia 60 tahun, dan kemudian meneruskan melalui Gerbang India dan bangunan Pemerintah ke Makam Humayun, Hazarat Nizamuddin Dargha, Qutab Minar, menara 240 kaki yang dibina pada tahun 1190 untuk memperingati kedatangan Islam di India. Petang percuma untuk membeli-belah. Bermalam di Hotel

HARI 05 Delhi - Srinagar - Persiaran Tempatan Srinagar

Selepas sarapan, pindahkan ke lapangan terbang untuk penerbangan ke Srinagar. Setibanya anda di Lapangan Terbang Srinagar, anda akan disambut oleh wakil kami yang akan membantu dan mengantar anda ke kenderaan menunggu anda. Dari lapangan terbang, ia berjarak 45 minit perjalanan melalui pusat bandar New Srinagar. Perjalanan membawa anda melewati Jambatan Abdullah yang menghubungkan tebing Sungai Jhelum. Setelah tiba di hotel, daftar masuk dan berehat. Kemudian, teruskan lawatan bandar dan kunjungi Kuil Shankaracharya, Tulip Garden dan Taman Mughal yang terkenal - Chashma Shahi, Nishat Bagh dan Shalimar Bagh. Juga, kunjungi Masjid Jamia, Kuil Hazratbal dan Jelajah Kota Tua. Di The Evening kunjungi kedai kraftangan di mana anda boleh membeli barang-barang seperti selendang, jaket, penutup tempat tidur, permaidani dan banyak lagi, Dan nikmati berjalan-jalan di sepanjang Danau Dal, menjelajahi pasar-pasar tempatan. Menginap semalaman di hotel.

HARI 06 Pahalgham - Srinagar - Pahalgham - Srinagar

Bersarapan pagi di hotel, bersiaplah untuk perjalanan ke lembah yang indah sekitar 97 kilometer di selatan Kashmir. Dikenal sebagai Pahalgam (yang bermaksud The Shepherd's Village), lembah ini terkenal di seluruh dunia kerana hutan eksotik, aliran air yang cantik dan puncak salji yang memukau. Di Pahalgam anda dapat mengunjungi Lembah Aru, Lembah Betaab dan Chandanwari serta melakukan perjalanan menunggang kuda ke padang rumput Baisaran, yang berjarak sekitar 5 km dari Pahalgam. Sebuah kampung kecil yang terletak di hutan pinus dan cemara sangat menyenangkan dan menawarkan pemandangan yang baik. Anda juga dapat mengabadikan kenangan dengan memotret diri anda di studio foto Pahalgam dengan pakaian tradisional Kashmir sendiri. Setelah bersiar-siar di sekitar lembah gunung sepanjang hari, kami akan memandu kembali ke Srinagar dan berpindah ke hotel. Makan malam sebelum tidur dengan lena.

HARI 07 Gulmarg - Srinagar - Gulmarg - Srinagar

Pada waktu pagi perjalanan ke Gulmarg, padang rumput bunga. Laluan dari Srinagar ke Gulmarg sangat menarik. Anda akan terpesona dengan keindahannya. Gulmarg terkenal di seluruh dunia untuk Ski dan Snowboarding. Semasa Raj Inggeris, Gulmarg menjadi tuan rumah British dan Eropah dan dengan itu mereka membuat resort bukit Eropah dan menamakannya Gulmarg. Di Gulmarg, anda akan dapat mencari kawasan sekitar Eropah dan Padang Golf 18 lubang dan menikmati Gondola Cable Car Ride yang paling tinggi di dunia dan kereta kabel terpanjang di Asia (dengan kos anda sendiri). Nikmati fotografi, menunggang kuda dan berbelanja di titik salji yang indah ini dan nikmati perjalanan gondola ke Kongdoori & Appahrwhat. Pada waktu petang kembali ke Srinagar. Kembali ke Hotel di Srinagar pada waktu petang dan nikmati bermalam yang selesa.


HARI 08 Sonamarg - Srinagar - Sonamarg - Srinagar

Selepas sarapan, lawatan penuh Sonmarg yang merupakan salah satu pemanduan paling indah dari Srinagar. Sonmarg berada pada jarak 97kms dari Srinagar. Kami akan mengambil masa sekitar 2 jam untuk sampai ke Sonmarg. Sonmarg adalah perhentian terakhir Daerah Kashmir. Dari sini bermula wilayah Ladakh. Terletak pada ketinggian 2743 m dari permukaan laut, Sonmarg benar-benar sesuai dengan namanya, yang bermaksud 'Meadow of Gold'. Sebaik sahaja anda memasuki Sonmarg, perkara pertama yang akan anda perhatikan ialah gunung yang diliputi salji yang menjadi latar belakang kota. Diliputi oleh pohon-pohon alpine dari semua sisi, Sonmarg memiliki sedikit koleksi bunga terindah di Jammu dan Kashmir. Anda boleh menaiki kuda poni ke Thajiwas Glacier di mana salji kekal sepanjang tahun. Kembali ke Srinagar Super Deluxe Houseboat menjelang malam untuk bermalam.


HARI 09 Srinagar Delhi - KualaLumpur (Malaysia), Pulang ke Rumah dengan Kenangan Bahagia

Setelah sarapan pagi yang enak di Deluxe Houseboat, bersiaplah untuk menaiki Shikara 60 Minit pagi di Nigeen Lake / Dal Lake. Dengan menaiki bot ini meluncur anda melewati beberapa kebun sayur dan hidupan air yang indah. Setelah perjalanan Shikara selesai, anda akan dipindahkan ke Lapangan Terbang Srinagar untuk menaiki penerbangan pulang.

Tour Includes

8 Nights | 9 Days Tour

Visit to Delhi, Agara, Jaipur, Srinagar, Gulmarg, Pahalgam, Sonmarg

3 Star

MAP

Houseboat Super Deluxe HB

AC Cabtransfers

Places To Visit

Things To Do

Frequently Asked Questions

Tour Reviews

Get Free Quotes

Book at Lowest Price

Best Tour Operators

Our tour planners would love to help you create a customized Package

What You Get?
  • Packages From Professional Tour Operators
  • 24X7 Support
  • Best Price Guaranteed
  • Multiple Free Quotes
  • Fully Customized
  • Descriptive Itineraries
  • Multiple Price Selection
  • Easy Payment Options
Fill You Requirements

Customised Tours

Create your own holiday tour plan

Personalized Holiday Packages

Inquire --> Customize --> Book

123

WhatsApp Support

Your favourite mode of communiaction

Holiday Packages on WhatsApp

24x7 WhatsApp Support

WhatsApp Now